Jednonosníkový mostový žeriav má jeden horizontálny nosník (most), ktorý sa pohybuje po paralelných koľajniciach. Žeriavové dráhy môžu byť vyhotovené na konzolách haly alebo na samonosných stĺpoch, prípadne ako podvesné dráhy na stávajúcich väzníkoch haly. V porovnaní s dvojnosníkovým, konštrukcia jednonosníkového žeriava je ľahšia a má aj nižšiu nosnosť, ale ponúka dostatočnú kapacitu pre väčšinu priemyselných potrieb.

 

Výhody jednonosníkového vyhotovenia

Jednonosníkový mostový žeriav s nosnosťou 5 ton

 

☑️ Širší rozsah na dráhe

 

☑️ Nižšia hmotnosť konštrukcie

 

☑️ Vysoká flexibilita: vhodný pre rôzne priemyselné aplikácie

 

☑️ Úspora priestoru: skvelá voľba pre miesta s nižšími stropmi alebo s obmedzeným priestorom vďaka kompaktnými rozmermi

 

☑️ Cenovo dostupný v porovnaní s dvojnosníkovými systémami: mnohí prevádzkovatelia ho preferujú, pretože poskytuje optimálny výkon za priaznivú cenu

 

Je k dispozícii v dvoch základných prevedeniach – s valcovaným nosníkom alebo so zváraným nosníkom. Používa sa na manipuláciu s materiálmi, súčiastkami a výrobkami s možnosťou umiestnenia vo vnútornom a aj vo vonkajšom prostredí. Zdvih bremena je zabezpečený lanovým alebo reťazovým kladkostrojom od renomovaného výrobcu SWF Krantechnik. Napájanie žeriava je vyriešené spoľahlivou krytou plastovou trolejou pozdĺž dráhy. Podľa potreby vieme dodať lanové a reťazové kladkostroje do špeciálneho, napr. do výbušného prostredia.

 

Technické parametre

🟡 Nosnosť do 20t

 

🟡 Rozpätie do 28m a výška zdvihu do 30 m

 

🟡 Rýchlosť zdvihu až do 30 m/min (štandardne 5 m/min)

 

🟡 Rýchlosť pojazdu žeriava až do 40 m/min (štandardne 32 m/min)

 

🟡 Rýchlosť pojazdu kladkostroja až do 40 m/min (štandardne 20 m/min)

 

🟡 Ovládanie zo závesným ovládačom alebo rádiovým diaľkovým ovládačom

 

🟡 Nosník štandardne vo farbe RAL 1007 a dráha štandardne vo farbe RAL 5005 (je možné zvoliť aj iné farby na želanie)

 

Jednonosníkový mostový žeriav s nosnosťou 630 kg

 

Moderné mostové jednonosníkové žeriavy sú vybavené inovatívnymi technológiami, ktoré zlepšujú presnosť a jednoduchosť ovládania. Elektronické systémy monitorovania a diagnostiky prispievajú k rýchlej identifikácii problémov, čím sa minimalizujú prestoje. Pojazd žeriava a kladkostroja je navrhnutý tak, aby umožnil plynulý a bezpečný rozjazd a zastavenie pomocou regulácie rýchlosti, čím sa zvyšuje presnosť a efektivita.

 

Výber vhodného typu mostového žeriava závisí od konkrétnych potrieb prevádzky a preto každý náš jednonosníkový mostový žeriav navrhneme podľa požiadavky nášho Zákazníka.

 

 

V prípade, že by ste mali záujem o naše výrobky, neváhajte nás kontaktovať!